Brokuł z pierożkiem w sałatce

Brokuł z pierożkiem w sałatce

0 0

Niezapowiedziana wizyta znajomych? Romantyczna kolacja we dwoje? A może szybka przekąska po powrocie z pracy? Jeśli potrzebujesz szybko podać coś na stół, proponujemy połączenie makaronu, warzyw i sera feta w prostej i szybkiej w przygotowaniu sałatce. Zaspokoi pierwszy głód i zachwyci podniebienia gości

Składniki:

200 g Makaron Międzybrodzki Pierożek

1 łyżka oleju

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 brokuł

4 pomidorki koktajlowe

100 g sera feta (albo inny kozi)

2 łyżki prażonego słonecznika

sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Ugotować makaron w posolonej wodzie – najlepiej aby był al dente. Odcedzić, dodać olej, wymieszać i poczekać aż wystygnie. Podzielony na różyczki brokuł ugotować we wrzątku. Zalać zimną wodą i ostudzić. Cebulę i czosnek drobno posiekać, wrzucić na patelnię. Dodać brokuł i smażyć przez 4 minuty. Uwaga, żeby się nie przypalił. Na koniec dodać makaron i wymieszać, pozostawić do ostygnięcia. Sałatkę układamy piętrami. Na samym dnie salaterki wrzucamy pokrojone w kostkę pomidorki. Następnie dodajemy ser feta i makaron z brokułami. Całość posypać uprażonym na patelni słonecznikiem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Jesienne sałatki na stół
Next post Dobieramy bieliznę do figury