Danie meksykańskie

Danie meksykańskie

0 0

Meksykańskie potrawy słyną z wyrazistego smaku i aromatycznego zapachu. Ich wyjątkowość wiąże się z mnogościa ziół stosowanych w kuchni meksykańskiej. Chili, kolendra,ostra papryczka, oraz ponad 30 gatunków fasoli to podstawa tej kuchni

Składniki:

  • 1,5 szklanki ryżu
  • 0,5 kg wołowiny
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 1l bulionu warzywnego
  • puszka kukurydzy i puszka czerownej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • mrożonka warzywna (mieszanka groszek+marchewka)
  • cebula
  • 2 pomidory
  • seler
  • Przyprawy: pieprz, chili

Przygotowanie:

Wołowinę pokroić w cienkie paski i podmarzyć. Cebule obrać i posiekać w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i zmiksować. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Selera zetrzeć na tarce. W rondelku rozgrzać oliwę, wsypać ryż. Dodać czosnek i cebulę i smażyć do zeszklenia. Po kilku minutach dodać pokrojone warzywa, zmiksowane pomidory, mrożonki, kukurydzę i fasolę. Zalać bulionem. Dusić ok 20 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Crescendo Becca Fitzpatrick – recenzja
Next post Pomarańczowa rewolucja na stole