Domowe krakersy kminkowe
Czas czytania:1 min

Domowe krakersy kminkowe

0 0

Smacznym i niezwykle szybkim do przyrządzenia dodatkiem umilającym piłkarskie emocje będą samodzielnie przygotowane domowe krakersy kminkowe. Ich wypiek zajmuje jedynie 15 minut, zatem wyjdą gotowe nawet, jeżeli zabierzesz się za przygotowywanie ciasta tuż przed meczem

Warto pamiętać, że smak i chrupkość naszych krakersów zależy także od jakości składników, a przede wszystkim odpowiedniej mąki (świetnie nada się do tego Lubella Puszysta Krupczatka), jaką wykorzystujemy do przygotowania tego typu przekąsek. Dodaj do całości swoje ulubione przyprawy i gotowe! Piotr Ceranowicz w tym przypadku wybrał sól morską i kminek, szczegóły serwujemy poniżej. Smacznego 😉

Domowe krakersy kminkowe

Czas przygotowania: 20 minut

Liczba porcji: dla 4 osób

Poziom trudności: bardzo łatwe

Domowe krakersy kminkowe – składniki:

  • 300 g mąki Lubella Puszysta Krupczatka
  • 140 g masła
  • Łyżeczka cukru
  • Pół łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 3 łyżki wody
  • Kminek
  • Sól gruboziarnista do posypania

Domowe krakersy kminkowe – przygotowanie:

Wszystkie składniki, z wyjątkiem kminku i soli, łączymy ze sobą i energicznie wyrabiamy formując ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty.

Całość przekładamy na blachę, posypujemy solą i kminkiem, lekko wciskamy przyprawy w ciasto. Dzięki specjalnemu procesowi suszenia ziaren użytych do produkcji Mąki Puszystej Krupczatki od Lubelli, krakersy będą wyjątkowo kruche i chrupiące.

Przekąski pieczemy przez ok 10 – 15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Stylizacje na plażę
Next post Stwórz swój wymarzony ogród