Jogurtowe lody na patyku z musem i borówkami

Jogurtowe lody domowe to naturalnie słodkie i doskonale prezentujące się łakocie, kryjące w sobie soczyste kawałki truskawek. Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i orzeźwiające z pewnością posmakują najmłodszym łasuchom oraz podbiją zmysły dorosłych, lubiących słodkie, naturalne przekąski.

Składniki

200 g jogurtu greckiego

2 łyżki miodu

100 g musu Red Bee Holle (jabłko – truskawka)

20 borówek amerykańskich

Jogurt grecki i miód mieszamy dokładnie wstawiamy do lodówki na 15 minut do schodzenia. W tym czasie do przygotowanych foremek wkładamy borówki. Aby uzyskać dwukolorowe lody schłodzony jogurt i mus delikatnie, naprzemiennie wlewamy do foremek – raz mus, raz jogurt.  Przygotowane w foremkach lody wstawiamy do zamrażalnika na ok 5 – 6 godzin.

Porada: Przed podaniem lody można umieścić na chwile w kubku z ciepłą wodą, dzięki temu łatwiej będzie ściągnąć z nich foremki. 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *