Krewetki zapiekane w pomidorach z serem

Krewetki zapiekane w pomidorach z serem to proste i apetyczne danie w pięknych jesiennych barwach. Zachwyci nawet najbardziej wymagających

Krewetki zapiekane w pomidorach z serem

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 150 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • 12 ogonów surowych krewetek tygrysich

Wykonanie:

Pomidorom odciąć kapelusze i łyżeczką wydrążyć miąższ. Nafaszerować starkowanym serem żółtym, wymieszanym z igiełkami rozmarynu i posiekanym czosnkiem. W serze umieścić krewetki i upiec w rozgrzanym piekarniku rozgrzanym do 200oC przez ok. 20 minut.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *