Penne z pesto rosso picante

Penne z pesto rosso picante

0 0

Zatem jeśli chcemy podbić kubki smakowe naszych gości, warto przygotować coś z włoskiego repertuaru, jak chociażby penne z pesto rosso picante. By potrawa nabrała odpowiedniego smaku, warto postarać się o produkty dodatkowo podkreślające bukiet wybranego przez nas trunku. Prawdziwy parmezan czy suszone na słońcu pomidory dodadzą charakteru daniu i świetnie połączą się z najwyższej jakości makaronem który stanowiąc bazę potrawy, podkreśli jej włoskość. Polecamy przepis na danie Penne z pesto rosso picante

Penne z pesto rosso picante – składniki na 2 porcje:

  • Makaron Malma Penne Rigate 200 g
  • Pół ząbka czosnku
  • Suszone pomidory w oleju 100 g
  • Parmezan 100 g
  • Orzeszki pinii 20 g
  • Chili pepperoni ¼
  • Sól, cukier, pieprz
  • Oliwa z oliwek

Penne z pesto rosso picante – przygotowanie:

Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem ii pieprzem.
Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody.
Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Olejki na ból gardła
Next post Co zrobić, aby kąpiel była nie tylko przyjemna, lecz także pożyteczna?