Polędwiczki z kurczaka w cieście serowym

Polędwiczki z kurczaka w cieście serowym

0 0

Nie masz pomysłu na obiad? Spróbuj zaskoczyć najbliższych i przygotuj im polędwiczki z kurczaka w przepysznym i chrupiącym cieście serowym

Składniki:

1 pęczek natki pietruszki

1 ząbek czosnku

1/3 szklanki białego wina

100 g parmezanu

12 polędwiczek z piersi Kurczaka Zagrodowego z Podlasia

3 pomidory bez skóry

4 łyżki mąki pszennej

6 jajek

bazylia

oliwa z oliwek

pieprz

sól

tymianek

½ cebuli pokrojonej w kostkę

Sposób przygotowania:

Z „rozkłóconych” jajek, posiekanej pietruszki i sera parmezan przygotować ciasto, miksując wszystkie składniki blenderem. Jeśli ciasto nie będzie wystarczająco gęste, należy dodać więcej sera. Przygotować sos: na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, a następnie dodać czosnek, białe wino oraz pomidory. Gotować do momentu, aż wino odparuje, a sos zacznie gęstnieć. Całość doprawić do smaku świeżą bazylią, tymiankiem, solą oraz pieprzem.

Umyte, oczyszczone i osuszone polędwiczki z Kurczaka Zagrodowego oprószyć solą oraz mąką, a następnie maczać w przygotowanym wcześniej cieście i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Soczystego kurczaka w chrupiącym cieście podawać z makaronem połączonym z przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym, liśćmi szpinaku, pomidorami suszonymi i prażonymi orzeszkami pini.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Wołowina w occie balsamicznym z domowymi chipsami
Next post Romantyczna, walentynkowa kolacja