Pomysły na pyszne dipy na grilla

Długo wyczekiwany sezon grillowy trwa! Mięsa, ryby, warzywa, a nawet owoce zyskują niepowtarzalny aromat, a wspólne biesiadowanie to wręcz weekendowy obowiązek. Jak wzbogacić smak doskonale znanych potraw? Idealnie sprawdzają się wytrawne sosy, przygotowane na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony. Proste kompozycje składników w połączeniu ze śmietankowym smakiem twarożku tworzą pyszne, kremowe dipy, które zaskakują oryginalnością

Przepis na dip z anchois

  • 200 g twarożku kanapkowo- sernikowego Mój Ulubiony ( 1 opakowanie)
  • 50 g filetów anchois
  • 100 ml jogurtu
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Twarożek, jogurt, filety anchois i żółtka jaja ugotowanego na twardo zmiksować. Dodać sok z cytryny, przyprawy, a na końcu drobno posiekane białko. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Przepis na dip z suszonych pomidorów

  • 200 g twarożku kanapkowo- sernikowego Mój Ulubiony ( 1 opakowanie)
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • 80 g suszonych pomidorów
  • 1 papryczka chilli

Odcedzone suszone pomidory posiekać w drobną kostkę i wymieszać z twarożkiem i jogurtem. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a następnie posiekany szczypiorek i ostrą papryczkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Przepis na dip z sera pleśniowego

  • 200 g twarożku kanapkowo- sernikowego Mój Ulubiony ( 1 opakowanie)
  • 100 gr sera pleśniowego- niebieskiego
  • ok 100 ml śmietany lub jogurtu
  • sól, pieprz
  • 0.5 łyżeczki cukru
  • kilka kropel cytryny

Wszystkie składniki połączyć, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na ok. godzinę, aby smak nabrał intensywności .

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *