Przepis na chrupiące ruloniki ze szpinakiem i migdałami

Przepis na chrupiące ruloniki ze szpinakiem i migdałami

0 0

Po długiej i ponurej zimie wreszcie przyszedł czas na wyczekiwaną przez wszystkich wiosnę. Rozkwitające pąki na drzewach i śpiew ptaków zwiastują pozytywną aurę i coraz piękniejszą pogodę. Wiosna śmiało wkracza również do naszej kuchni, która staje się lżejsza i bardziej kolorowa. Siesta podpowiada, jak przygotować idealną wiosenną przekąskę – chrupiące ruloniki szpinakowo-migdałowe

Ruloniki ze szpinakiem i migdałami

Składniki:

– 10 arkuszy papieru ryżowego

– 30 dag świeżego szpinaku

– 20 g pomidorków koktajlowych

– 10 plasterków żółtego sera

– 1 łyżka soku z cytryny

– świeża natka pietruszki

– 1 łyżka oliwy z oliwek

– sól

– olej kokosowy do smażenia

– Migdały płatki Siesta

– Pieprz czarny mielony Appetita

– Bazylia Appetita

– Czosnek mielony Appetita

Przygotowanie:

Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki Siesta pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, Pieprzem czarnym mielonym, Bazylią i Czosnkiem mielonym Appetita. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Wiosennie wokół domu – porządki na balkonie i tarasie
Next post Wiosenne trendy – pudrowy róż