Smaczne pasty kanapkowe
Czas czytania:1 min

Smaczne pasty kanapkowe

0 0

Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj smakowych maseł i past kanapkowych. To prosty trik na wprowadzenie w codzienne menu nowych smaków.  Potrzebujesz kilku podstawowych składników i szczypty aromatycznych ziół: koperku, czosnku, bazylii, natkę pietruszki. Pomysłów na niebanalne smarowidła jest całe mnóstwo. Inspiracji poszukaj u eksperta programu „Kulinarnie Mocni”, Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka. Tak, jak edukatorom Banków Żywności, podpowiada, jak odmienić smak kanapek.

Pasty kanapkowe – przepisy

Masło czosnkowe ze szpinakiem

Składniki

  • 200g masła
  • 70g świeżego lub mrożonego szpinaku
  • 1-2 łyżeczki czosnku granulowanego np. marki Kamis
  • pieprz czarny mielony np. marki Kamis
  • sól

Sposób przygotowania

Do miękkiego masła dodaj szpinak – świeży lub odciśnięty mrożony. Składniki zmiksuj na jednolitą masę. Pod koniec miksowania dopraw czosnkiem, pieprzem i solą. Z przygotowanej masy uformuj walec, zawiń go w folię spożywczą i odstaw do lodówki. Masło podawaj z ulubionym pieczywem.

Pasta z fasoli

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • Sól
  • Mix przypraw np. marki Kamis
  • 1-2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • chili
  • kminek
  • majeranek

Sposób przygotowania

Fasolę zmiksuj z koncentratem pomidorowym i olejem. Dodaj drobno posiekaną, podsmażoną na złoty kolor cebulę. Dopraw kminkiem, majerankiem, pieprzem i solą. Podawaj z ulubionym pieczywem. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Najwięksi wrogowie białego uśmiechu
Next post Wiosenne stylizacje na Dzień Kobiet!