Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem

Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem

0 0

Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem to idealna propozycja na szybki i sycący lunch.

Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem – składniki na 4 porcje :

  • 400 g krewetek mrożonych
  • 500 g pomidorów
  • 2 garści jarmużu
  • 300 ml mleczka kokosowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm imbiru
  • 1 papryczka chili
  • 1 szalotka
  • 1 op. makaronu Spaghetti 5 Arrighi, bezglutenowego
  • Oliwa z oliwek Extra Vergine bazylia Olitalia
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej

Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem – wykonanie:

1. Czosnek, cebulę, imbir obierz i pokrój w kostkę. Chili pokrój (jeśli wolisz łagodniejsze danie, to usuń pestki, które są bardzo ostre).

2. Rozgrzej 3 łyżki oliwy i przełóż pokrojone warzywa. Smaż 3–4 minuty często mieszając.

3. Rozmrożone krewetki dodaj na patelnię. Jarmuż pokrój, usuń twarde nerwy. Smaż całość przez 5 minut.

4. Dodaj pomidory, mleczko i duś przez ok. 3 minuty. Dopraw do smaku. Bazylię pokrój i dodaj na patelnię, wymieszaj. Podawaj z ugotowanym makaronem.

Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Zbawienny wpływ szałwii w okresie zachorowań
Next post Jak znaleźć swój przepis na orgazm?