Tagliatelle Alla Boscaiola

Co powiesz na to, by na obiad przygotować prawdziwie włoskie specjały, które przeniosą nas do stolicy południa i pozwolą zakosztować w smakach Italii. Dobrym pomysłem na stół jest tradycyjna, wysokiej jakości pasta, w towarzystwie pancetty, czyli włoskiego boczku, pomidorów, parmezanu. Polecamy wypróbować makaronowy przepis na Tagliatelle Alla Boscaiola 

Tagliatelle Alla Boscaiola – składniki:

  • 200 g makaronu Malma tagliatelle nidi
  • 150 g pancetty
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 op. pomidorów w puszce
  • 150 g śmietany kremówki
  • Natka pietruszki
  • Parmezan
  • Oliwa
  • Sól, pieprz

Tagliatelle Alla Boscaiola – przygotowanie:

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *