Wielkanocna pascha z bakaliami

Wielkanocna pascha z bakaliami

0 0

Święta Wielkiej Nocy skłaniają do refleksji, to czas odrodzenia i radości. Kolorowe pisanki, bazie, żonkile i mazurki już niebawem pojawią się na naszych stołach by zachwycać smakiem i zapachem. Wielkanocna pascha symbolizuje bogactwo i dobrobyt, nie może jej zabraknąć wśród tradycyjnych potraw świątecznych

Wielkanocna pascha – składniki

  • 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 100 g masła
  • 100 g drobnego cukru
  • łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
  • 2 łyżki płatków migdałowych plus do dekoracji
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki suszonej żurawiny

Wielkanocna pascha – wykonanie

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek, dodać bakalie (wcześniej można je namoczyć), wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek (lub jednej większej, ale ładniej prezentują się małe paschy). Wstawić na kilka godzin do lodówki, podawać udekorowane płatkami migdałów.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Wielkanocne stylizacje!
Next post Brat bies Marka Weissa w księgarniach