Kremowa zupa grzybowa

Kremowa zupa grzybowa

0 0

Grzybowa czy barszcz? My w tym roku stawiamy na grzybową, która idealnie komponuje się z odrobiną twarożku Mój Ulubiony. Delikatna i jednocześnie intensywna w smaku. Pachnąca kremowa zupa grzybowa rozgrzeje przybyłych na kolację gości i będzie pysznym wstępem do rozpoczęcia uczty wigilijnej. Smacznego!

Kremowa zupa grzybowa – składniki

80 g suszonych grzybów, 1cebula

2 średniej wielkości ziemniaki

2 łyżki masła

1 l bulionu

1 listek laurowy

3 ziarenka ziela angielskiego

200 g twarożku kanapkowo sernikowego Mój Ulubiony

ok. 100 g kremówki 36 %

sól i pieprz do smaku

Kremowa zupa grzybowa – przygotowanie

Grzyby namoczyć w 500 ml gorącej wody, odstawić na pół godziny. Cebulę posiekać, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i ziemniaki, chwilę podsmażyć, dodać odcedzone grzyby (wodę zachować), smażyć jeszcze chwilę, dodać liść laurowy, ziele angielskie, bulion oraz wodę z moczenia grzybów. Gotować na niewielkim ogniu ok 40 minut. Wyjąć ziele i liść laurowy, doprawić zupę solą i pieprzem, zmiksować. Dodać 100 g serka i ponownie zmiksować. 100 g twarożku ucierać trzepaczką dodając stopniowo śmietankę, powinna powstać puszysta masa. Krem grzybowy podawać udekorowany łyżką powstałej twarożkowej śmietanki.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Komercyjnie czy religijnie? Jak Polacy postrzegają święta
Next post Bałagan po Sylwestrze – jak go uniknąć?