Owocowe zupy na upały

Owocowe zupy na upały

0 0

Przed nami fala upałów. Gdy żar leje się z nieba, zjadłoby się coś szybkiego i lekkiego…Owocowe zupy można przygotować z truskawek, jagód albo wiśnie i podawać na zimno z makaronem albo ryżem

Zupa truskawkowa

  • 2 l mleka
  • 700 g truskawek
  • 150 g cukru pudru
  • 3 żółtka

Mleko gotujemy, wlewamy ciągle ubijając mleko, żółtka utarte z cukrem. Truskawki po obraniu i umyciu przecieramy przez sito bezpośrednio do garnka z mlekiem. Podawać z biszkoptami.

Zupa wiśniowa

  • pół kilo wiśni
  • 1,2 litra wody
  • 3/4 szklanki cukru
  • śmietana 18%

Do garnka wać wodę, wrzucić umyte wiśnie i dodać cukier. Gotować około pół godziny. Pod koniec gotowania dodać 2 łyżki śmietany. Podawać z makronem.

Zupa jagodowa

  • 0,5 kg jagód
  • cukier
  • kwaśna śmietana
  • cynamon
  • goździki
  • cukier waniliowy
  • sok z cytryny

Zagotować owoce z 2 szklankami wody, cukrem i przyprawami. Następnie przetrzeć przez sito. Przed podaniem dobrze schłodzić. Serwować z kleksem jogurtu lub śmietany.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Ikony mody – Calvin Klein
Next post Lekkie przekąski z kurczaka