Pasztet dyniowy z kurczakiem

Pasztet dyniowy z kurczakiem

0 0

Prezentujemy przepis na oryginalny i pyszny pasztet dyniowy z kurczakiem zagrodowym.  Prosty w przygotowaniu pasztet będzie doskonale komponować się z chrupiącym pieczywem i tradycyjnymi sałatkami. Z dodatkiem rozgrzewającej dyni i aromatycznego rozmarynu, pasztet zachwyci wszystkich wyjątkowym smakiem, stając się prawdziwym hitem

Pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym – składniki:

  • 500 g dyni, pokrojonej na kawałki
  • 500 g piersi Kurczaka Zagrodowego
  • 1 jajo
  • 2 łyżki kaszy manny
  • sól i pieprz
  • oliwa
  • kilka gałązek rozmarynu
  • bułka tarta do formy
  • masło do formy

 

Pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym – sposób przygotowania:

Dynię układamy na blaszce wyłożonej papierem. Posypujemy solą, pieprzem, listkami z gałązki rozmarynu i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 40 minut w 190 st. C (lub do miękkości). Miękką dynię oddzielamy od skórki i mielimy z piersią, następnie mieszamy z jajkiem, kaszą, doprawiamy masę solą, pieprzem i odrobiną rozmarynu. Masę przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką foremki, wygładzamy wierzch i na środku wzdłuż układamy gałązki rozmarynu. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 st. C.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Tagliatelle Alla Boscaiola
Next post Bezpieczna antykoncepcja dzięki badaniom genetycznym