Serowa zupa – krem

Serowa zupa – krem

0 0

Jeśli lubisz zapach sera, smak pora i chrupiące grzanki – ten przepis jest dla Ciebie. Inne zalety: jej przyrządzenie zajmuje niewiele czasu, a produkty bez problemu kupisz w osiedlowym sklepiku. Poza tym zupa wyśmienicie smakuje na ciepło, jak również na zimno

Przygotuj:

cztery serki topione „trójkąciki np. ementaler, gouda

pół niewielkiego pora

pół kostki rosołowej

świeże zioła np. bazylia

parmezan

grzanki

sól, pieprz

Do litra gotującej się wody wrzuć pół kostki rosołowej. Następnie sparz pora i pokrój jego białą część. Warzywo wrzuć do gotującej wody. Topiony serek pokrój w kostkę i włóż do garnka. Wszystko gotuj na małym ogniu, delikatnie mieszając. Dopraw do smaku świeżymi ziołami i parmezanem. Podawaj ze złocistymi grzankami. Zupę możesz serwować na obiad, a także na wieczornych spotkaniach ze znajomymi.

autor: aviomarin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Romantyczna, walentynkowa kolacja
Next post Pijana zupa