Tiramisu z wiśniami na Walentynki
Czas czytania:1 min

Tiramisu z wiśniami na Walentynki

0 0

Walentynki to świetny moment na okazanie bliskim naszych uczuć. I choć o relacje warto dbać na co dzień, w tym szczególnym dniu zróbmy to z większym zaangażowaniem. Śniadanie do łóżka czy romantyczna kolacja we dwoje – zawsze będą na topie! Marka DIAMANT z tej okazji przygotowała przepyszne TIRAMISU z wiśniami z wykorzystaniem Złocistego Syropu Trzcinowego. Smak tego deseru zdecydowanie zachwyci podniebienia naszych sympatii. To idealny pomysł na prezent z okazji zbliżającego się Święta Zakochanych! Pokaż bliskim jak ich kochasz!

Tiramisu z wiśniami – składniki:

  • 200g Syropu Trzcinowego Złocistego DIAMANT
  • 250g serka typu mascarpone
  • 250g śmietanki kremówki
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki likieru amaretto lub kilka kropli olejku migdałowego
  • 200g wiśni, rozmrożonych i odsączonych
  • 100g biszkoptów
  • kakao do posypania

Tiramisu z wiśniami – wykonanie

Rozmrożone wiśnie umieścić w rondlu i dodać 100g syropu trzcinowego złocistego DIAMANT, gotować kilka minut, odstawić by owoce naciągnęły syropem. Odsączyć. Mascarpone ucierać mikserem, dolewając 100g syropu. W osobnej misce ubić na sztywno śmietankę, połączyć z masą z serka i wstawić do lodówki. Kawę rozpuścić w szklance w 200ml wody, dodać likier lub olejek, dobrze wymieszać, nasączać biszkopty i układać na dnie pucharków. Przykryć warstwą kremu, ułożyć wiśnie i układać kolejne warstwy: nasączonych kawą biszkoptów, kremu i wiśni, zakończyć warstwą kremu, posypać kakao i udekorować wiśniami w syropie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Babeczki pomarańczowo-migdałowe z makiem i polewą
Next post Walentynkowe propozycje książkowe KONKURS