Zakręcony omlet z twarożkiem

Zakręcony omlet z twarożkiem

0 0

Wspaniałe śniadanie wbrew pozorom nie musi być pracochłonne. Bliską osobę smakiem zaskoczy klasyczny i pożywny omlet. Jego przygotowanie trwa chwilę, więc ten przepis idealnie współgra z porannym pośpiechem. Wystarczy, że doprawimy masę jajeczną aromatycznymi ziołami prowansalskimi, świeżym koperkiem, pietruszką oraz drobno siekanym czosnkiem, a w całej kuchni zagości zapach ziołowej świeżości. Aby nadać śniadaniu ciekawy smakowy kontrast, możemy przełożyć omlet farszem skomponowanym z lekkiego twarożku i ulubionych warzyw.

Omlet z twarożkiem  – składniki:

  •  jajka (klasa wagowa L)   3 szt.
  • Masło Ekstra „Piątnica”   1 łyżka
  • Twaróg Wiejski Lekki „Piątnica”  150g
  • natka pietruszki   3-4  gałązki
  • koperek  3-4 gałązki
  • czosnek  2 ząbki
  • zioła prowansalskie  ½ łyżeczki
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • pomidor   1 szt.
  • sól, pieprz  do smaku

Omlet z twarożkiem  – wykonanie:

Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać).

Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno – ziołową i smażyć na wolnym ogniu  z obu stron.

Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony w kostkę pomidor, doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omleta w parocentymetrowe rolki.

Smacznego!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Mini kanapeczki z konfiturą z buraka i śledzikiem
Next post 5 rzeczy, które kupowaliśmy face to face, a teraz robimy to online