Zupa bananowa

Zupa bananowa

0 0

Zupa bananowa? To słodka i zdrowa przekąska, która zaskoczy Twoich gości. Sprawdź nasz przepis na zupę bananową

Składniki (4 porcje):

· 5 dużych słodkich (dojrzałych) bananów

· 1.5 litra mleka (może być roślinne)

· Chipsy bananowe Kresto

· Orzeszki pinii Kresto

· 1 wanilia w lasce

· miód (opcjonalnie)

· 4 łyżki oleju Rapso

Wykonanie:

1. Banany kroimy w grubszą kostkę, przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy ok. 7-10 minut.

2. Mleko przelewamy do garnka, wanilię przekrajamy na pół, nożem wyskrobujemy nasionka i przekładamy do garnka wraz z pozostałymi połówkami wanilii. Całość gotujemy ok. 3 minuty.

3. Do mleka dodajemy podsmażone banany, gotujemy 2 minuty, wyciągmy połówki wanilii i całość blendujemy.

4. Jeżeli zupa wymaga dosłodzenia, dokładamy miód według uznania.

5. Na suchej patelni podprażamy orzeszki piniowe.

6. Przelewamy zupę na talerze, dodajemy chipsy bananowe oraz plasterki świeżych bananów i całość posypujemy sprażonymi orzeszkami.

7. Gotowe danie najlepiej podawać na ciepło.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Klocki – zabawka, która wspomaga rozwój dziecka i rozwija kreatywność
Next post Najmodniejsze buty damskie w sezonie wiosennym 2019