Zupa krem paprykowo-pomidorowa

Zupa krem paprykowo-pomidorowa

0 0

Zupa to w Polsce często wybierane danie obiadowe lub składowa głównego posiłku. W wersji krem będzie stanowiła nie tylko smaczną, ale i pożywną propozycję, uzupełniającą energię na resztę dnia

Składniki (3-4 porcje):

· 3 duże czerwone papryki

· 1 puszka pomidorów pokrojonych Happy Frucht

· 2 średnie cebule

· 4 duże ząbki czosnku

· 4 łyżki oleju Rapso + do skropienia grzanek

· pieprz zielony Beach Flower

· parmezan

· pieczywo na grzanki

· sól, pieprz

· ew. pietruszka lub bazylia (świeże)

Wykonanie:

1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w grubszą kostkę.

2. Rozgrzewamy na patelni 4 łyżki oleju Rapso, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Często mieszamy, aż do czasu ich zeszklenia.

3. Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek i kroimy w grubszą kostkę. Dodajemy na patelnię i całość często mieszając smażymy ok. 5 minut.

4. Przekładamy wszystko do garnka, dodajemy pomidory z puszki. Całość gotujemy kilka minut

5. Przy użyciu blendera miksujemy zawartość garnka na krem, doprawiamy do smaku i podgrzewamy do odpowiadającej nam temperatury.

6. Kromki chleba lekko opiekamy, skrapiamy olejem Rapso, posypujemy parmezanem oraz pieprzem zielonym Beach Flower.

7. Zupę nalewamy do talerzy i ozdób według własnych upodobań. Podajemy z ciepłymi grzankami.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Zielona do kwadratu. Jak ekologicznie wykorzystać fusy z zielonej herbaty
jak dobra c puder Next post Jak dobrać idealny puder do twarzy?