Olej z wiesiołka pomoże na stwardnienie rozsiane, miażdżycę, cukrzycę, astmę, atopowe zapalenie skóry i wiele innych
Czas czytania:1 min

Olej z wiesiołka pomoże na stwardnienie rozsiane, miażdżycę, cukrzycę, astmę, atopowe zapalenie skóry i wiele innych

0 0

O czym będzie? O oleju z wiesiołka i jego niepospolitej mocy. Działanie oleju wiesiołkowego wciąż jest tematem dyskusji medycznych, a więc tematem otwartym. Pewne i niepodważalne jest to, że nasiona wiesiołka, z których wytwarzany jest olej, zawierają niezwykle rzadki u roślin kwas gamma-linoleinowy (GLA). Jest on bardzo pożądany przez nasze organizmy, a jego niedobór w znacznej mierze przyczynia się do zaburzeń przemiany materii. Olej z wiesiołka to także bogate źródło kwasu linolowego (LA) oraz witaminy E

Wśród potencjalnych działań oleju z wiesiołka wskazywane są m.in.:

  • obniżanie cholesterolu przy miażdżycy;
  • obniżanie poziomu cukru przy cukrzycy;
  • oddziaływanie łagodzące i pomocnicze w schorzeniach alergicznych (astma, atopowe zapalenie skóry);
  • oddziaływanie łagodzące i pomocnicze w początkowych etapach stwardnienia rozsianego.

Olej z wiesiołka zalecany jest także przy nadciśnieniu. Ponadto wykazuje działanie odtruwające i wzmacniające.

Do suplementacji oleju wiesiołkowego zalecane są kapsułki miękkie, zwiększające biodostępność substancji czynnej.

Nowością na rynku jest Olej z nasion wiesiołka 9% 1000 mg, marki Aliness.

Składniki: Olej z wiesiołka dwuletniego tłoczony na zimno zawierający: 85% kwas linolowy (LA), 9% GLA (kwas gamma-linolenowy), witamina E (octan D-alfa-tokoferylu), Otoczka kapsułki: żelatyna wołowa, substancja wiążąca: glicerol, woda.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1 do 2 kapsułek dziennie popijając wodą.
Nie przekraczać porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

 Zawartość opakowania: 90 kapsułek miękkich

Olej z wiesiołka uzyskiwany jest z nasion wiesiołka dwuletniego tłoczonego metodą na zimno. Zawiera on wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-6: kwas linolowy (LA) oraz kwas gamma-linolenowy (GLA). Olej z wiesiołka pomaga uzupełnić dietę w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-6).

Zawarty w produkcie Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi*. Produkt zawiera wysoką zawartość kwasu gamma-linolenowy (GLA) oraz naturalnie występującą witaminę E.

Uzupełnienie codziennej diety w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe z rodziny Omega-6, a szczególnie w kwas gamma-linolenowy (GLA).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Print od stóp do głów
Next post Witamy wiosnę! Pyszne dania na wzmocnienie po zimie