Bagietka z serem halloumi

Ser halloumi to rarytas pochodzący prosto z Cypru, gdzie jest produkowany i traktowany niemalże jako prawdziwe dobro narodowe. Nic dziwnego – to wyjątkowo smaczny produkt, który wytwarzany jest z mleka owczego, często z dodatkiem mleka koziego i krowiego oraz mięty. Ser halloumi można spożywać solo lub jako dodatek do wielu dań – na surowo, w wersji smażonej lub grillowanej. Wykorzystanie sera halloumi jako dodatku do pełnej warzyw bagietki z sosem do Frytek Curry od Roleski to sposób na przeniesienie się wprost do cypryjskich tawern

Bagietka z dodatkami to danie idealne, które można zjeść w domu czy zabrać na wynos. Przygotowując ją, możemy puścić wodze fantazji i wypełnić ją niezwykłymi produktami, takimi jak ser halloumi. Dzięki swojemu oryginalnemu, lekko słonemu posmakowi idealnie łączy się ze świeżymi warzywami, jak i owocami. Aby nasza bagietka była idealna, warto postawić na dodatek w postaci Sosu do Frytek Curry od Roleski. Sos z linii Street Food nie zawiera glutenu, GMO, konserwantów oraz glutaminianu sodu, a dzięki perfekcyjnie połączonym składnikom, charakterystycznej kwaskowości octu i aromatycznej mieszance przypraw curry, idealnie skomponuje się ze smakiem sera halloumi.

Bagietka z serem halloumi z sosem do frytek curry od Roleski

Składniki (2 porcje):

– 2 bagietki

– ser halloumi

– rukola

– papryka

– ogórek konserwowy

– sos Roleski – Street Food do Frytek Curry

Przygotowanie:

  1. Bagietki przekrawamy i pieczemy w piekarniku do momentu aż się lekko zarumienią.
  2. Na rozgrzanym oleju smażymy ser halloumi pokrojony w cienkie plastry.
  3. Na bagietki układamy rukolę, ser halloumi, paprykę, ogórek i polewamy sosem Roleski do frytek curry.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *